6 meest gestelde vragen over de draagdoek

meest gestelde vragen over de draagdoek

De wereld gaat weer open en we kunnen elkaar weer gaan ontmoeten. En bij het zien van de draagdoek, komen er vaak vragen. Hieronder zet ik de 6 meest gestelde vragen op een rijtje:

Vertellen over draagdoek tijdens Moms Moment

Is dat ingewikkeld?

Bij het zien van de draagdoek, is vaak de eerste vraag: “Is dat ingewikkeld?”. Meestal antwoord ik dan: “Je wordt wel ingewikkeld, maar het is niet ingewikkeld.” Dat klinkt misschien een beetje flauw, het is wel waar. Je moet alleen wel even weten HOE je moet knopen.

 

Maar is dat dan niet zwaar?

De vraag die vaak volgt of ook als eerste wordt gesteld: “Maar is dat dan niet zwaar?” Ook hier geldt dat je even moet weten hoe je moet knopen en dan is het helemaal niet zwaar.
De crux zit hem erin dat je “hoog” moet dragen. Een indicatie is dat je een kusje op het hoofd van je kindje moet kunnen geven.

Hoe knoop ik dat nou?

Misschien is dit wel de vraag waar het om draait: “Hoe knoop ik dat nou?” De beste manier om deze vraag te beantwoorden, is om het te laten zien.
Al een aantal jaar geleden, hebben we een filmpje gemaakt met als titel: ” Hoe knoop ik een draagdoek?” Geen gesproken tekst, maar beeld met tekst ernaast (en in de beschrijving). De tekst kan je ook hier nalezen.
En op het moment dat we elkaar ontmoeten, dan leg ik je het natuurlijk uit én kan je het bovendien zelf proberen. Dan merk je meteen dat dragen helemaal niet zwaar is.

 

En vanaf wanneer kan ik eigenlijk dragen?

Vanaf wanneer je kan dragen? Meteen na de geboorte: uit de buik, op de buik. Fijn voor je kindje en voor jouw. Het geeft je kindje een geborgen gevoel en jij hebt je kleintje lekker dichtbij je.
Eerder schreef ik hier een uitgebreidere blog over.

Mag ik mijn kindje ook naar voren laten kijken?

Bij het voordoen draag ik altijd het kindje met het gezicht naar me toe, en dus is de volgende veelgestelde vraag: “Mag ik mijn kindje ook naar voren laten kijken?” Dit blijft een gevoelig onderwerp. In het kort: het wordt afgeraden. Met name vanwege ergonomische redenen: je kindje zal met een holle rug gaan zitten, terwijl bol veel beter is. En je kindje zit verder van jouw af, waardoor het dragen zwaarder wordt. Charlotte Stolker, draagconsulente  schreef hier een duidelijke post over op LinkedIn.

 

Is dat niet warm in de zomer?

Met het naderen van de zomer ligt de volgende vraag voor de hand: “Is dat niet warm in de zomer?” Ach, als het echt warm is, dan wil je helemaal niets. Ook je kindje niet tillen. Maar ja, of je kindje wil worden getild of jij wil ergens heen, dan kan je toch beter dragen en dan heb je je armen in ieder geval vrij.
Het is misschien warm, maar je kan je zelf ook reguleren. Lees daarover in een blog die ik eerder schreef.

 

Tot slot

Wil je meer weten? Neem contact op, via ons contactformulier of e-mail. We kunnen ook altijd een online afspraak maken, want zoals hierboven al aangegeven: het is vaak beter om het even te zien.

Draagdoek: direct te gebruiken vanaf geboorte

Direct naar onze draagdoeken

ONS ONTMOETEN?

Dat kan op evenementen of
maak een afspraak.

LET’S GET SOCIAL!

ALS EERSTE OP DE HOOGTE?