Hoe knoop ik een draagdoek?

Onze uitleg video: “Hoe knoop ik een draagdoek?” is te vinden op ons YouTube kanaal. Aangezien niet iedereen de witte tekst in de tekstballonnetjes goed te lezen vindt, is de tekst hieronder rechts van de video weergegeven (op mobiel staat de tekst eronder). Scroll door de tekst, terwijl de video zichtbaar blijft. Succes. Heb je nog vragen? Neem contact met ons op en we helpen je verder.

Pak de doek ongeveer in het midden en houd de doek ter hoogte van je taille (of wat hoger). Neem de doe keen beetje samen en breng de doek vervolgens naar de rug.

__

Kruis de doek op de rug. Door alleen de ‘bovenkant’ van de doek vast te houden, voorkom je draaien van de doek op de rug. Na het kruisen van de doek breng je de doek naar voren over je schouder.

__

Pak de 2 uiteinden van de doek samen en haal deze tussen de buikband en het lichaam door.

__

Kruis de banden en breng de doek naar achteren (hier kan je evt. al de knoop aanbrengen).

__

Kruis de banden op de rug weer en breng de doek weer naar voren Deze band zit (boven) op je heupbotjes. Knoop de uiteinden met een dubbele knoop.

__

Heb je de band van je linkerschouder onder zitten, leg je kindje dan eerst hoog tegen je rechterschouder. Beweeg je hand buitenom onder de onderste band door en begeleid het voetje van je kindje onder de band langs.

__

Breng je kindje vervolgens naar de andere schouder en begeleid het andere voetje onder de andere band door. Laat je kindje in het midden van het kruis zakken.

__

Zit je linkerband onder, houd dan je kindje met je rechterhand vast en spreid de doek eerst uit met je linkerhand (over je rechterhand heen) van knieholte naar knieholte.

__

Pak je kindje vervolgens met je linkerhand vast en haal je rechterhand onder de doek vandaan. Spreid de andere band over je rechterhand uit van knieholte naar knieholte.

__

Beweeg vervolgens de buikband over de voetjes en spreid de buikband goed uit over de rug tot in de nek.

__

Tip 1 Kruisen op de rug
Zorg dat je niet de hele breedte van de doek vast hebt, maar laat een stukje hangen. Pak de ene kant van de doek tussen je vingers, zodat de duim vrij komt. Je kunt nu met je duim de andere kant van de doek vastpakken. Met je vrijgekomen hand ga je onder de doek langs (die door de duim wordt vastgehouden) en pakt het uiteinde wat tussen de vingers zit. Nu heb je beide uiteinden in de ander hand en heb je draaien van de doek voorkomen.

__

Tip 2 Handdoek-methode
Pak met je linkerhand je buikband aan de bovenkant vast in je linkerzij. Met je rechterhand pak je de band die over de rechterschouder gaat aan de binnenkant vast (het dichtsbij je hals). Beweeg vervolgens de doek over je rug heen en weer, alsof je jezelf afdroogt. Mocht de doek gedraaid zijn, dan merk je dat meteen.

__

Tip 3 Extra ondersteuning in de nek
Voor extra ondersteuning in de nek van je kindje kan je een spuugdoekje in de bovenkant van je buikband draaien.

Tot slot:

• Doe de draagdoek eerder te strak dan te los. Je bent zelf verantwoordelijk voor het goed knopen van je draagdoek;
• Gebruik altijd een dubbele knoop;
• Draag de draagdoek niet tijdens het sporten;
• Buig je naar beneden, zorg dat je jouw baby ondersteunt;
• Wees je bewust van het extra laagje warmte dat de draagdoek geeft, dus kleed je baby niet te warm;
• Om je baby uit de draagdoek te halen, hoef je niet alle stappen weer te herhalen in omgekeerde volgorde. Je vouwt de banden open en tilt vervolgens je baby eruit.

Meer weten over dragen en draagdoeken? Zie onze blogs over dragen.

Direct naar de draagdoek in onze shop.

ONS ONTMOETEN?

Dat kan op evenementen of
maak een afspraak.

LET’S GET SOCIAL!

ALS EERSTE OP DE HOOGTE?