Vanaf wanneer kan ik een draagdoek gebruiken?

rode draagdoek

De vraag: Vanaf wanneer kan ik een draagdoek gebruiken?, wordt op een beurs veelvuldig gesteld. En het antwoord is: meteen, oftewel uit de buik, op de buik. Vaak wordt daar verrast op gereageerd, daarom hieronder wat toelichting.

 

Dichtbij

Heerlijk knuffelen met je kleintje, lekker dichtbij je. Dat kan dus prima met een draagdoek. Een draagdoek vormt zich immers naar jou en je kindje.

Bovendien heeft je kindje vlak na de geboorte zgn. huidhonger. Dat wil zeggen, dat je kindje dichtbij je wil zijn. Dan is een draagdoek ideaal.

Op het moment dat je je kindje draagt, zit het dichtbij je hart en voelt je hart kloppen, Net zoals toen je kindje nog in je buik zat. Dat is erg geruststellend.

 

Denk aan jezelf

Inderdaad denk aan jezelf. Je bent net bevallen, dus zorg ook dat je herstelt en ga niet direct veel wandelen met je kindje in de draagdoek. Luister goed naar je lichaam en bouw het op.

Maar weet je dat het ook heerlijk kan zijn om je kindje in de draagdoek tegen je aan te laten slapen in een doek, terwijl jij lekker ontspannen een boekje zit te lezen of een filmpje zit te kijken ;-). Heerlijk en het lijkt misschien een luxe, maar het kan zomaar voorkomen en nodig zijn, als je kindje bijvoorbeeld reflux heeft en daardoor rechtop moet blijven.

Overigens is dat dragen niet alleen voor jouw, je partner kan natuurlijk ook de draagdoek omknopen.

 

Oefening baart kunst

Er komt nogal wat op je af, zodra je kindje is geboren. En op het moment dat je denkt, nu wil ik graag mijn kindje in de draagdoek doen, weet je niet meer hoe je nu ook al weer die draagdoek moet omknopen….

Ten eerste, haal even diep adem dan. Denk een momentje na en/of pak ons uitleg filmpje er even bij om je weer op weg te helpen.

Wat kan helpen, is dat je vooraf aan de geboorte even oefent, want oefening baart kunst. Een rekbare doek heeft in dit geval een pré. Deze knoop je immers eerst om, je kan nog checken of alles goed zit en dan pas doe je je kindje in de doek. En denk eraan:

  • draag je kindje hoog (kusje op het hoofd)
  • spreid de doek
  • licht gebogen rug van je kindje
  • zorg dat de buikband hoog zit om de nek van je kindje te ondersteunen

Note: is je kindje nu te vroeg geboren, dan is veilig dragen van belang. Zoek dan hulp bij een draagdoekconsulent.

draagdoek
Direct naar de draagdoeken

ONS ONTMOETEN?

Dat kan op evenementen of
maak een afspraak.

LET’S GET SOCIAL!

ALS EERSTE OP DE HOOGTE?