Fairtrade katoen

Waarom Fairtrade katoen?

Het Fairtrade concept is erop gericht om producten op de markt te brengen, waarvoor een rechtvaardige prijs aan de producten in de landen van herkomst wordt betaald. Fairtrade laat handel een bijdrage leveren aan ontwikkeling, waarbij zij zich richt op kleine boeren in ontwikkelingslanden. Dankzij Fairtrade wordt de handelspositie van boerenorganisaties beter en krijgen boeren, arbeiders en hun families de kans het heft in eigen handen te nemen.

katoen oogst

Fairtrade en People, Planet, Profit

Het Fairtrade keurmerk is de enige standaard die de ‘Triple P’ van duurzame ontwikkeling – People, Planet, Profit – volledig afdekt. Via een gegarandeerd eerlijke prijs creëert het keurmerk ruimte voor zowel economische ontwikkeling als milieuverbetering en sociale vooruitgang. Dat maakt het Fairtrade systeem tot een uniek model met de hoogste standaard voor duurzame ontwikkeling. Op de site van Fairtrade Nederland is te lezen hoe zij zich inzetten voor duurzame ontwikkeling: bv. door het stimuleren van samenwerken, het zorgdragen voor leefbaar loon, eerlijke prijzen, het stimuleren van biologische landbouw en natuurlijk het voorkomen van kinderarbeid.

Hoe werkt de certificering?

De organisatie die erop toeziet dat alles op een ‘eerlijke’ manier verloopt is FLO-CERT (Fairtrade Labelling Organization International). FLO is een onafhankelijk internationaal certificeringbedrijf. De licenties die FLO uitgeeft, geven consumenten de garantie dat ze met de aankoop van gecertificeerde Fairtrade producten bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van mens en milieu. In Nederland is Fairtrade Nederland (voorheen Max Havelaar) de stichting, die het Fairtrade keurmerk uitgeeft. Een keurmerk op een product kan alleen worden verkregen, als de voorganger in de keten ook is gecertificeerd. Dus dat betekent dat de gehele keten van With a touch of Rose is gecertificeerd. Kijk op onze pagina over India voor meer informatie over onze keten.

 

Gebruik van het Fairtrade keurmerk logo

De producten die het Fairtrade keurmerk logo dragen, worden op de markt gezet door bedrijven die licentiehouder zijn van stichting Fairtrade Nederland. Deze bedrijven hebben een FLO-ID. Ons FLO-ID is 19869, dit ID is terug te vinden op onze website en op de tags van onze producten. Bovendien zijn de producten terug te vinden op de website van Fairtrade Nederland. Iedereen kan daar dus zien of een product inderdaad gecertificeerd is. Alle licentiehouders krijgen periodiek te maken met een audit om te controleren of het bedrijf rechtmatig met het keurmerk omgaat. 

Wil je meer lezen over onze filosofie?

Meer lezen over onze keten in India?

Waarom gebruiken we biologische katoen?

Wat doet With a touch of Rose nog meer?

ONS ONTMOETEN?

Dat kan op evenementen of
maak een afspraak.

LET’S GET SOCIAL!

ALS EERSTE OP DE HOOGTE?