Onze draagdoek bestaat 10 jaar!

draagdoek workshop
2019, het jaar dat onze draagdoek 10 jaar bestaat! Dat gaan we vieren en natuurlijk wel voordat het jaar alweer voorbij is. We doen dat met een terugblik en met een mooie aanbieding.

2009-2019

In 2009 hebben we onze draagdoek geïntroduceerd. Voordat het zover was, was het even zoeken naar de juiste stof: Het mocht niet te rekbaar zijn, niet te dik en lekker zacht. Dat laatste lukte sowieso, want biologisch katoen is van zichtzelf al zacht. Na 10 jaar hebben alle 3 aspecten zich ruimschoots bewezen: de draagdoeken zijn de minst rekbare onder de rekbare doeken, lekker stevig dus en daardoor gaan ze ook langer mee.

In 2009 begonnen we met 5 kleuren: kaki, lichtbruin, paars, melange en navy. Die laatste 2 kleuren hebben we nog steeds. Samen met de kleur zwart vormen melange en navy nu de basiskleuren in onze collectie. In 2012 introduceerden we de kleuren lichtblauw, felgroen en een mosterd-achtige kleur. Een paar jaar later volgden rood en cobalt. Ook hebben we afgelopen jaar nog een donkergroene kleur gehad, heel even, die ging zo snel dat we niet eens foto’s hebben kunnen maken. Dus jullie weten welke kleur je terug kan verwachten ­čśë
Startkleuren 2009
Draagdoek bestaat 10 jaar

Workshops en Masterclasses

Sinds 2011 zijn we te vinden op de Negenmaandenbeurs en sinds 2013 geven we elk jaar op elke dag van de beurs een workshop “Hoe knoop je een draagdoek?” Een draagdoek knopen is niet moeilijk, je moet alleen even weten hoe en dan is het wel zo fijn om dat goed uitgelegd te krijgen. Dat het onderwerp leeft, blijkt wel: nog altijd worden de workshops (tegenwoordig heten ze Masterclass) goed bezocht en dat niet alleen. Sinds wij de workshops verzorgen, is het aantal draagdoek exposanten exponentieel gestegen.

Afgelopen jaar kwam Cheryl Mauer van het programma Da’s Goed Geregeld! bij ons in de stand langs. Ook zij wilde graag weten hoe je nu precies een draagdoek omdoet. Het resultaat (niet alleen van het draagdoek knopen) vind je op ons YouTube kanaal.┬á

Niet alleen op de Negenmaandenbeurs leggen we bezoekers uit hoe je een draagdoek knoopt, ook hebben we bij een aantal Mama Caf├ę’s deze workshop verzorgt.

Maar hoe knoop je dan een draagdoek?

Dat het niet zo heel ingewikkeld is, hebben we hierboven al aangegeven. Natuurlijk zijn er wel een aantal dingen waarop je moet letten en een aantal handigheidjes. Die hebben we in een filmpje gezet. Deze is niet alleen te vinden  op de productpagina van de draagdoek, maar ook op ons YouTube Kanaal.

10 jaar draagdoek: we kunnen stellen dat onze doek zich ruimschoots heeft bewezen en dat we ook een bijdrage hebben geleverd aan het dragen in Nederland. Genoeg redenen om dat te vieren en daar willen we jullie van mee laten genieten. Daarom is tot het eind van dit jaar de draagdoek slechts 45 euro en hoeven er geen verzendkosten te worden betaald. Maak je keuze uit: navy, rood, melange, zwart en cobalt.

Ondertussen zijn we aan het nadenken over nieuwe kleuren: heb je een suggestie? Laat het ons weten!

Onze draagdoek bestaat 10 jaar
draagdoek

Direct naar de draagdoeken

ONS ONTMOETEN?

Dat kan op evenementen of maak een afspraak.

LET’S GET SOCIAL!

ALS EERSTE OP DE HOOGTE?