Onze blog over kiezen van een drager op Negenmaandenbeurs site

Speciaal voor de Negenmaandenbeurs website schreef Anne-Rose een blog met tips voor het kiezen van een drager. Deze blog delen we graag ook hier. Niet alleen met een link naar de site van de Negenmaandenbeurs, maar ook met de integrale tekst.

Dragen, ja graag, maar welke drager moet je kiezen?

Het lijkt je heerlijk om je kindje dichtbij te kunnen dragen. En ja, dat is het ook! Niet alleen voor de band met je kindje, maar ook is het gewoon heel praktisch: zo heb je bijvoorbeeld je handen vrij om even boodschappen te doen, te stofzuigen of een tijdschriftje te lezen.

De laatste jaren heeft de ontwikkeling van dragers en draagdoeken een enorme vlucht genomen. Keuze te over, maar waar moet je nu eigenlijk op letten?

Ergonomie

De ergonomie van je kindje is belangrijk. Om te zorgen dat de rug en heupjes zich goed kunnen ontwikkelen, is het de bedoeling dat de knietjes hoger zitten dan de heupen. Je kindje zit dan in een zogenaamde M- of kikvorshouding.
Ook voor je eigen comfort is dit belangrijk: als de beentjes immers langer worden, dan zitten de beentjes aan de zijkant en kan jij prettig wandelen.

Drukpunten…auw!

De M-houding is dus ook comfortabel voor jou. Maar er is nog iets waar je op moet letten.
Voorkom drukpunten door ervoor te zorgen dat de draagdoek- of zak te verschuiven is. Draag je hem altijd strak en precies hetzelfde, dan zou je daar nog wel eens last van kunnen krijgen. Niet fijn!

Veilig

Is het veilig om te dragen? Ja! Mits je zelf  de draagdoek natuurlijk goed knoopt en in geval van een drager, goed dicht klikt. Ook de stevigheid is heel belangrijk als het om de veiligheid gaat. Waarbij dit wel weer een tegenhanger is van soepelheid, omdat dat weer een groter comfort geeft.

Hoe lang?

Dan moet je je ook nog bedenken: hoe en hoe lang ben je van plan te gaan dragen?
Alleen het eerste jaar? Of langer? En wil je ook op de rug gaan dragen? Dat rugdragen komt overigens wel later, dus niet in het begin. Allemaal keuzes die je moet overwegen voor aanschaf van een mooi exemplaar.

De traditionele lange draagdoek

With a touch of Rose, producent van uitsluitend 100% biologisch en Fairtrade katoen, verkiest de traditionele lange draagdoek als favoriet. Waarom? Omdat je hiermee je kindje ergonomisch draagt en dit voor jezelf ook het meest comfortabel is. De doek “groeit” immers mee met je kindje en drukpunten zijn er eigenlijk niet. De doek is natuurlijk altijd te verschuiven/uit te vouwen over je schouder en rug. Biologisch katoen ademt én is bovendien goed is voor de huid van je kindje. De doek is rekbaar, wat wil zeggen, dat je deze eerst knoopt en dan pas je kindje in de doek doet. Een voordeel, want bijvoorbeeld in het geval van een vieze luier, haal je je kindje uit de doek en kan je je kindje weer terug doen zonder de doek opnieuw te knopen. De doek is geschikt voor kindjes tot 15 kg.

Dus ergonomisch, comfortabel en veilig! Alleen nu nog goed knopen 🙂 En dat dat gelukkig helemaal niet zo ingewikkeld is, blijkt wel uit dit filmpje.

draagdoek

Direct naar de draagdoeken

ONS ONTMOETEN?

Dat kan op evenementen of
maak een afspraak.

LET’S GET SOCIAL!

ALS EERSTE OP DE HOOGTE?