With a touch of Rose

Fairtrade week aanbiedingen: wie betaalt de korting?

Indiase vrouwen verzamelen katoenbollen

Van 7 tot en met 15 mei is het Fairtrade Week. En dan zijn veel Fairtrade producten in de aanbieding. Ik hoor u denken: Fairtrade, dat betekent toch een eerlijke prijs, dan kan er toch geen korting worden gegeven?

 

Wie betaalt de korting?

Laten we meteen duidelijk maken, de korting gaat niet ten koste van de Fairtrade minimum prijs en de Fairtrade premium die de boeren ontvangen. De kortingen die je deze week zal zien (met name waarschijnlijk in de supermarkt) worden gedragen door de leverancier en/of de winkel.

 

Waarom korting?

De rede is heel simpel: wij (Fairtrade Nederland en alle Fairtrade licentiehouders) willen iedereen kennis laten maken met Fairtrade producten en een korting kan net het laatste zetje betekenen. Wist je dat bijvoorbeeld 22% van onze supermarkt aankopen wordt besteed aan actieproducten?

Ook wij hebben deze week een aanbieding: 20% kennismaakkorting. Gebruik daarvoor de code ftwkatoen in onze shop. Op deze manier willen we meer mensen kennis laten maken met Fairtrade katoen. Uiteindelijk geldt dat hoe meer mensen Fairtrade producten kopen, hoe meer Fairtrade boeren, fabrieken en hun werknemers kunnen genieten van een leefbaar inkomen en leefbaar loon.

 

Leefbaar inkomen en leefbaar loon.

Leefbaar inkomen een leefbaar loon is een mensenrecht en het thema deze Fairtrade week. Eerder al verscheen een blog op onze site over de rede dat prijs onderdeel is van duurzaamheid. Dat heeft hier alles mee te maken. Wat is het verschil tussen leefbaar inkomen en leefbaar loon?

leefbaar inkomen
leefbaar loon

Leefbaar inkomen is het inkomen van boeren en ondernemers, leefbaar loon is het inkomen van werknemers.

Dus schroom deze week niet om in te gaan op alle aanbiedingen op Fairtrade producten. En zorg dat meer mensen kunnen genieten van een leefbaar inkomen en leefbaar loon. Doe mee met de Fairtrade beweging!

Tijdens de Fairtrade week geven wij 20% korting.

Gebruik de code ftwkatoen in onze shop.

Fairtrade Week Mei 2022

Maak kennis met Fairtrade katoen

ONS ONTMOETEN?

Dat kan op evenementen of
maak een afspraak.

LET’S GET SOCIAL!

ALS EERSTE OP DE HOOGTE?