Anders dragen

Draagdoek new born

Enige tijd geleden kreeg ik een leuk mailtje van een moeder met de vraag of ze haar dochter ook anders kon dragen in onze draagdoek:

Goedemorgen,

Vorig jaar voorjaar heb ik op een beurs een draagdoek bij jullie gekocht. Wat ideaal en wat blijft de draagdoek mooi! Vorig jaar zomer zijn wij naar Oostenrijk op vakantie geweest en heb ik bijna non stop gebruik gemaakt van mijn draagdoek. Nu gaan wij aankomende zomer weer naar Oostenrijk. Al wandelend genieten van de mooie natuur. Nu is onze jongste inmiddels 1,5 jaar oud, maar weegt slechts 8 kg. Zou ik onze dochter van 1,5 ook anders kunnen dragen met de draagdoek? Een rugdrager vind ik namelijk niets, maar het is wel leuker voor onze dochter om wat meer te zien…

 Ik zie graag jullie reactie tegemoet.

Aangezien ik vermoed dat deze mama niet de enige is bij wie deze vraag leeft, heb ik besloten het waarom achter de draagmethode in deze blog met jullie te delen.

Rekbare doek

De draagdoek van With a touch of Rose valt in de categorie van zogenaamde rekbare doeken. Ook al blijkt keer op keer dat onze draagdoek de stevigste is en minst rekbare van alle rekbare doeken, volgen wij het advies van draagdoekconsulenten over de rekbare doek.

Dat advies luidt: draag je kindje rechtop op je buik. Zorg ervoor dat je de doek goed uitspreid onder de billen van knie tot knie. En draag je kindje niet te laag, maar op een hoogte dat je een kusje op het hoofd kan geven.

Rechtop dragen kan al direct vanaf de geboorte en heeft de voorkeur boven de zogenaamde wiegehouding. Van beide manieren hebben wij een filmpje staan op ons eigen YouTube kanaal.

Rechtop of kommahouding

Waarom de kommahouding niet de voorkeur heeft? De kin van het kindje zou op de borst kunnen zakken, waardoor de luchtpijp niet open staat. Daarom het volgende: mocht je voor deze manier van dragen kiezen, zorg dat het hoofdje van je kindje boven je borst zit, het lichaampje tussen je borsten en de beentje onder de ander borst langs, een J-curve.

Dit betekent dus ook: niet dragen op de rug. Want ja, ook al is onze draagdoek de stevigste onder de rekbare doeken, het valt in de categorie rekbare doeken. Je hebt immers geen zicht op wat er op je rug gebeurd.

En word je kindje groter en ouder, dan kan je nog altijd je kindje voor dragen: blijf de doek goed uitspreiden van knie tot knie. Echter de laatste laag hoef je dan niet meer tot in de nek op te rekken, wel zo hoog mogelijk. Daarmee krijgt je kindje wat meer bewegingsvrijheid. En onze doek blijk je te kunnen gebruiken tot je kindje ongeveer 15 kilo is.

Het zou kunnen dat dit niet het antwoord is dat je zou verwachten, ook al geeft de alinea hierboven aan dat je de doek kan blijven gebruiken. Let wel: veiligheid voor alles. En dat in ogenschouw houdend, dan is onze doek ideaal.

draagdoek

Direct naar de draagdoeken

ONS ONTMOETEN?

Dat kan op evenementen of
maak een afspraak.

LET’S GET SOCIAL!

ALS EERSTE OP DE HOOGTE?