Waarom Fairtrade gecertificeerd katoen?
Het Fairtrade concept is erop gericht om producten op de markt te brengen, waarvoor een rechtvaardige prijs aan de producten in de landen van herkomst wordt betaald. Fairtrade laat handel een bijdrage leveren aan ontwikkeling. Fairtrade richt zich op kleine boeren in ontwikkelingslanden. Zij zijn goede vaklui, maar krijgen vaak geen eerlijke beloning. Het gevolg is armoede. Dankzij Fairtrade wordt de handelspositie van boerenorganisaties beter en krijgen boeren, arbeiders en hun families de kans het heft in eigen handen te nemen. katoen oogsten
Wil je meer weten over Fairtrade gecertificeerd katoen? Bekijk dan de katoenfilm op de website van Max Havelaar of lees hier de vragen en antwoorden over Fairtrade katoen.

Max Havelaar en People, Planet, Profit
people, planet, profit Het Max Havelaar keurmerk voor Fairtrade is de enige standaard die de 'Triple P' van duurzame ontwikkeling - People, Planet, Profit - volledig afdekt. Via een gegarandeerd eerlijke prijs creëert het keurmerk ruimte voor zowel economische ontwikkeling als milieuverbetering en sociale vooruitgang. Dat maakt het Fairtrade systeem tot een uniek model met de hoogste standaard voor duurzame ontwikkeling.
Meer informatie is te lezen op de site van Max Havelaar.

Hoe werkt de certificering?
De organisatie die erop toeziet dat alles op een ‘eerlijke’ manier verloopt is FLO-CERT (Fairtrade Labelling Organization International). FLO is een onafhankelijk internationaal certificeringbedrijf en dragen bij aan de sociaal-economische ontwikkeling van producenten in ontwikkelingslanden. De licenties die FLO uitgeeft, geven consumenten de garantie dat ze met de aankoop van gecertificeerde fairtrade producten bijdragen aan de socio-economische ontwikkeling van mensen. In Nederland is Max Havelaar de stichting, die het Fairtrade keurmerk uitgeeft.
De hele keten van With a touch of Rose is Fairtrade gecertificeerd. Ons FLO-ID is 19869.
Kijk op onze pagina over India voor meer informatie over onze keten.

Gebruik van het Max Havelaar logo voor Fairtrade
De producten die het Max Havelaar logo dragen, worden op de markt gezet door bedrijven die licentiehouder zijn van de stichting Max Havelaar. Deze bedrijven hebben een FLO-ID.
Bovendien zijn de producten terug te vinden in de productendatabase van Max Havelaar. Deze database is door iedereen te doorzoeken via de website van Max Havelaar.
Alle licentiehouders krijgen periodiek te maken met een audit om te controleren of het bedrijf rechtmatig met het keurmerk omgaat. FLO en Control Union werken hierin samen om deze controles effectief te laten plaatsvinden.
Max Havelaar logo

land voorbereiden op het zaaien katoen oogsten aankomst transport Fairtrade katoen in winkel Myra A draagt Fairtrade katoen
Terug naar Fairtrade en eko overzichts pagina.
Meer informatie over With a touch of Rose en India, GOTS, MVO.